Teekond läbi tee

Tee ajalugu kulgeb pea 5000 aasta taha: legendi järgi keetsid Hiina keisri õukondlased vett ja peatuspaiga kõrval pudenesid põõsalt veepotti kuivanud lehed. Sündinud tõmmis sai olulise rolli lausa religioossetes rituaalides, jõudes ergutava või hoopis rahustava joogina ka tänasesse päeva. Teepuu lehtede puudumisel kasutati kohalike taimede varsi ja lehti, millest paljudel oli ja on ravivõime.

Talvenumbri stiiliaabitsas võtame vaatluse alla, kuidas teed valmistada ja serverida ning mida selleks kõigeks tarvis on?

Autor: Viljar Vissel
Illustratsioonid: Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Sõjamuuseum, Eesti Vabaõhumuuseum, Tartu Linnamuuseum, Viljandi Muuseum, Virumaa Muuseumid, erakogu